Aikaisempaa kokemusta hampaiden harjaamisesta ei tarvita

Miten usein pysähdyt miettimään, että suusi pitäisi olla mielessäsi yhtenä ensimmäisistä asioista, kun mietit terveyttäsi? Jokainen some ja media on täynnä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyviä asioita, mutta kukaan ei kerro sinua tippaakaan hetkauttavalla tavalla tarinoita suusi terveydestä. Se muuttuu nyt.

Haluan kertoa sinulle erityisesti ihmeellisistä ikenistäsi. Kehossasi ei ole missään muualla vastaavaa ainutlaatuista kudosta kuin hampaitasi syleilevä vaaleanpunainen ien. Ien on siinä sitten hyväntahtoisena aina valmiina halailemaan ja kannattelemaan hampaitasi koko elämäsi, mutta jos sinä et jaksa sitä hoitaa, ei se pärjää tärkeässä tehtävässään. Tiesitkös myös, että suusi on kehosi ainut paikka, jossa luut työntyvät pehmytkudoksen läpi elimistön ulkopuolelle? Miten mieletön juttu! Ja siinä ne sitten nököttävät, hurmaavat hampaasi.

Ikenilläsi on suuhusi ja koko kehoosi supervoima, jota voit toiminnallasi ohjata joko tuhoamaan tai suojelemaan terveyttäsi. Suusi on sikäli ärsyttävä, että sen hoitamisen tärkein tekijä olet aivan sinä itse. Et voi sysätä vastuuta suusi huonosta kunnosta vain muille eikä onneen ole oikotietä. Sinulla itselläsi on toki vapaus valita, oletko suusi puolella vai sitä vastaan. Toivon, että päätät pelata kanssani suusi superjoukkueessa oman terveytesi hyväksi ja jatkat seikkailua Suusi Supervoima -sivustolla.

Hammashoitoa rakkaudesta käsin

Olin juuri saapunut intoa puhkuen palaveriin uuden esimieheni ja Pohjoismaiden johtajan kanssa. Työskentelin eräässä maailman johtavassa hammashoitoloiden kalustoa myyvässä yrityksessä ja minulla oli suunnitelmia, kuinka asioita vietäisiin käytäntöön. Sitten, täysin puskista, pam! Kuulen heti ensimetreillä “Me olemme pakotettuja irtisanomaan sinut.” Pettymyksen tunne valtasi minut ja samalla tunsin surua myös yrityksen puolesta, sillä koin heidän menettäneen…

Lue lisää ›

Hammashoitopelkoisesta suuhygienistiksi, miten ihmeessä?

Ajautumiseni hammashoitoalalle on kirjavan kiemurainen ja hyvinkin henkilökohtainen tarina. Haluan kuitenkin jakaa sen kanssasi, jotta olisin sinulle ensisijaisesti hyvää haluava ihminen ja toissijaisesti ennaltaehkäisevän suunhoidon ammattilainen eli suuhygienisti. Olen syntynyt Suomen Mikkelissä ja saanut elää kansainvälistä elämää. Minulla on kaksoiskansalaisuus ja toinen kotimaani on Tunisia. Näiden kahden lisäksi sain asua ah, niin ihanassa, Italiassa. Reissasimme…

Lue lisää ›