Heitä huolesi hampaankolosta ja anna HammasHelpin auttaa!

Sosiaalinen etäisyys ja yksinäisyys ovat kamalia asioita, varsinkin kun kukaan ei tiedä miten pitkästä ajasta on kyse. Yksinäisyys ja eristäytyminen tarkoittavat todennäköisesti myös ongelmia sinulle tärkeiden asioiden hoitoon. Hampaiden hoitamisen toivon tietenkin olevan sinulle yksi tärkeistä asioista.

Onneksi monet palvelut ovat saatavilla myös digitaalisena versiona. Nyt korostuu se, miten ihan itse hoidamme omia asioitamme ja kannamme vastuuta niistä asioista, joihin meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Meillä on taipumusta siirtää vastuuta monesta elämämme haasteesta tai velvollisuudesta aina jonkun muun harteille tai syyttää huonosta olostamme muita. Olipa sitten kyseessä ravinto, liikunta, lasten kasvatus, laihduttaminen, terveellinen ruoka tai jokin muu vastaava.

Kenen vastuulla hampaasi ovat?

Hampaiden hoitaminen tai hoitamatta jättäminen on ollut yksi merkittävä asia, jota vain emme isolta osin suostu ottamaan omiin hyppysiimme. Syytämme mielellämme vanhempiamme, kiirettä, väärää tahnaa, osaamattomuuttamme, suun terveydenhoitoa tai jotain muuta ulkopuolista asiaa siitä, että hampaamme on huonosti hoidettu.

Kuitenkin samaan aikaan, kun jäät yksin suusi kanssa, on toisaalta lohdullista, että suurin vastuu ja vaikutusmahdollisuus onkin juuri sinulla itselläsi. Olet ohjaksissa nyt ja aina siitä, missä kunnossa suusi on ja tulee olemaan. Nyt, jos koskaan, olisi paras hetki ottaa se vastuu ja viettää aikaa opetellen käyttämään kaikkia välineitä hampaisiin liittyen ja hieman lukea, mitä se suu sinulle parhaimmillaan ja pahimmillaan tekee.

Vaaleanpunaisia hammashoitovälineitä pitelevät kädet.
Sinulla on käsissäsi avain terveeseen suuhun.

Kuinka voit pärjätä hampaidesi kanssa kotona?

Huomaan kuitenkin huoleni siitä, miten sinä pärjäät hampaidesi kanssa yksin kotona, kasvavan päivä päivältä ihan ahdistukseen saakka. Vaikka, ja juuri siitä syystä, että tiedän sinun olevan vallan kahvassa omaan suuhusi liittyen. Eli se, mitä teet tai jätät tekemättä voi olla naula hammasarkkuusi tai tulevaisuuden hammastaivaspaikka. Tietenkin on tilanteita, joissa ammattilaisen apu on välttämätön, mutta nyt tarkoitan pitkässä juoksussa.

Uutisia kiireettömän hammashoidon alasajamisesta kiirii hiljalleen ympäri maata ja näiden palveluiden nostamisesta takaisin saatavillesi ei ole kenelläkään tässä vaiheessa mitään käsitystä. Tiedätkö, mitä tämä sinulle tarkoittaa? Toistan itseäni: yhä enemmän vastuu suusi kunnossapitämisestä valuu sinun tietosi, taitosi, tahtosi, tunteesi ja työkalujesi käyttämisen varaan. Oletko valmis tähän tilanteeseen? Osaatko hoitaa hampaitasi? Millaisen riskin olet valmis ottamaan siitä, että suusi kunto voi muuttua hurjasti ammattilaisen luokse pääsyä odotellessasi?

HammasHelppi auttaa sinua maksutta

Suomalaisten suunterveys oli jo valmiiksi melkoisen kehnolla tolalla, joten ymmärtänet kasvavan huoleni sinun suustasi. Myös jonot hammashoitoon olivat valmiiksi pitkiä. Mitä tästä kaikesta seuraa? Mieletön aikapommi, jonka purkaminen ei ole mahdollista ihan hetkeen. Kenties enää koskaan emme pääse niskan päälle suomalaisten hammasasioissa.

Olen aina ollut palavan innokas puhumaan suunterveydestä ja hampaista, suun vaikutuksesta koko elämään. Vaikka olenkin aika ajoin vallitsevasta maailmantilanteesta ahdistunut, paniikissakin, koen velvollisuudekseni yrittää auttaa sinua ja samalla myös ammattikuntaani.

HammasHelppi-ryhmän kuvake
HammasHelppi auttaa hampaidesi kanssa – maksutta!

Aikani asian kanssa märehdittyäni sain idean alkaa pitää HammasHelpiksi nimeämääni Facebook-ryhmää. HammasHelpissä tarjoan sinulle mahdollisuuden olla maksutta suorassa yhteydessä suuhygienistiin ja saat tilaisuuden esittää hampaankolossasi lymyileviä kysymyksiä sekä kuulua suutaan arvostavien mahtavien ihmisten ryhmään. Toivotan sinut hurjasti tervetulleeksi keskustelemaan kanssani HammasHelppiin! Sinne pääset tästä.

Harjailuintoa Sinulle toivottaen